Nyheter

Qigonglærer Birgitte Fjeld Bjørsvik er lørdagsgjest 25. november

Qigong er øvelser som myker opp og styrker kroppen, balansen og energien – en flere tusen år gammel treningsform fra Kina.

Ved å trene Qigong kan man oppnå større sirkulasjon og smidighet i kropp og ledd, en forbedring i sin fysiske tilstand og energi, større indre ro og fokus, og oppleve at man får mer kraft og styrke.

Qi (eller chi) oversettes som vår vitale kraft, og gong vil si å praktisere eller arbeide med, altså betyr Qigong ”arbeid med livskraften”. Tai Chi, som er mer kjent, er en serie med bevegelser, mens Qigong har enkeltøvelser. Øvelsene gjøres både stående i bevegelse, sittende og liggende, og pusten er viktig sammen med bevegelsene. Øvelsene er enkle å lære, og kan gjøres av alle, uansett alder, form eller fasong.

British Journal of Sports Medicine skriver at Qigong og Tai Chi bl.a kan bremse aldringsprosessen, forbedre immunforsvaret, øke balansen og konsentrasjonen. (2015)

I Qigongklassen på lørdag vil Birgitte undervise stående Qigongøvelser i bevegelse (og én sittende øvelse). Øvelsene er enkle å lære og du kan gjøre dem selv hjemme. Det blir blant annet øvelser for flyt og sirkulasjon i kroppen, for å stimulere smidighet i rygg og ledd, og for å styrke energien. Du trenger ingen tidligere erfaring med Qigong for å delta.

Birgitte Fjeld Bjørsvik har studert Tai Chi, Qigong og meditasjon med forskjellige mestere siden 1986. Hun er sertifisert instruktør, og har undervist i 20 år. Hun underviser på Nesodden, gir helgekurs rundt om i landet, og har hatt retreat på kloster i Italia. Hun er utdannet skuespiller og regissør, og jobber også som det.

Lørdag 25. november kl 1530 – 1700
Klassen er gratis og åpen for alle Studio 64-medlemmer
Inviter gjerne med en venn!
Kom i vanlig treningstøy. Du kan være barbent eller ha sko, evt. sokker.

Velkommen!

På nyåret, fra og med 31. januar, blir det Qigongklasse en gang i uken i Studio 64.
Birgitte skal leie studio hver onsdag kl 1145 – 1300, og ønsker interesserte Studio 64-damer velkommen. Mer info følger!